Ligin 25. haftasında B. Boluspor ile karşılaşacak Bursaspor bu maçın hazırlıklarını Bolu'da yaptığı antrenman ile tamamladı.
Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde, dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi, askeri helikopterle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Bursa Valiliği'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada Vali Yakup Canbolat, Bursalılara açık çağrıda bulundu.
1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Bursa'da faaliyet gösteren basın mensupları Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ve İl AFAD Müdürü Yalçın Mumcu'nun da katıldığı programında buluştu.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler
İznik Balgöç Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Acar, yönetimi ve üyeleri Kızılay kan bağışı kampanyasına destek verdi.
Dinamik denetim uygulaması kapsamında; kontrollü normalleşme döneminde kış turizminin gözbebeği Uludağ'da Jandarma uyarı, ikaz ve denetimlerine aralıksız devam ediyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, New York’ta “Silenced Turkey” imzasıyla yayınlanan “Stop Erdoğan” ilanına tepki olarak ilçedeki LED ekranlara “Love Erdoğan” görseli yansıttı.
Mudanya Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında AK Parti grubu, Güzelyalı Kapalı Pazar Yeri’ne yapımında büyük emekleri olan Merhum Emir Ali USTA’nın isminin verilmesi için bir önerge verdi.
Projesi kapsamında gerçekleştirilen online eğitimleri tamamlayan kursiyerlere, düzenlenen programda sertifikaları verildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizletlerinde gönüllü olarak görev alan yaklaşık 1000 Mahalle Gönüllüsü genç, 10 günde Bursa’nın farklı noktalarındaki 3 bin haneyi ziyaret ederek 65 yaş ve üstü vatandaşlara moral veriyor.
Türkiye’ye ve Avrupa’ya örnek bir ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni hayata geçirmeye hazırlanan Bursa Büyükşehir Belediyesi,
İSTANBUL (İGFA) - Tüm İslam aleminin buluşma noktası olan, binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Eyüpsultan Camii ve Meydanı’nda bulunan tarihi yapıların görünümlerini kapatan düzensiz yapılaşmalar kaldırılarak meydan düzenlemesi yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koordinasyonu'nda, İller Bankası'ndan alınan 15 milyon liralık hibe ile Eyüpsultan Meydanı ve çevresindeki binalarda cephe sağlıklaştırma çalışmaları, Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün proje için kurduğu ekiple çalışmalarını sürdürüyor.
Rehabilitasyon çalışmalarıyla bilgi veren Eyüpsultan Belediyesi Etüt Proje Müdürü Ayşe Zengin, “Eyüpsultan Camii ve çevresini kapsayan cephe düzenleme projemiz 384 adet binayı kapsıyor. Bu binalarımız Fahri Korutürk Caddesinde, Kalenderhane Caddesinde, İskele Sokağında, Zal Mahmut Paşa Sokağında bulunuyor. 384 binanın 116 adeti tescili yapıyı içeriyor. Bizim yaptığımız proje çalışmasında cephelerdeki eklentileri ve tabelaları tabela yönetmeliğine uygun hale getirmek, tentelerini düzenlemek, cephelerin renklendirmelerini kapsıyor" dedi.
Zengin, Eyüpsultan’daki tente ve tabelalara ilişkin yaşanan kaosa karşı da çözüm olacak rehabilitasyonla ilgili detayları da paylaştı. Tabelaların hepsinin birbirinden farklı olduğuna dikkati çeken Zengin, "Tabelalar yönetmeliğe uygun değil. Bu nedenle burada bir düzensizlik var. Yeni yönetmelikte tabelaların üst katlarda olmamasını içeriyor. Biz tabelaları alt kata indirdiğimizde binaların algılanabilirliğini ön plana çıkaracağız, aydınlatmalarını sağlayacağız, vitrinlerini düzenleyeceğiz. Projemizin 2021 yılının sonunda bitmesini planlıyoruz bu sayede Eyüpsultanlılar ve Eyüpsultanımıza gelen ziyaretçilerimizi Eyüpsultan’ın yeni yüzüyle kavuşturacağız" diye konuştu.