Yıldırım Belediyesi, sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirilen Siyaset Akademisi-Uluslararası İlişkiler Okulu, ilk mezunlarını verdi
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kardeş şehri olan Bulgaristan’ın Belediye Başkanı Necmi Ali ve beraberindekileri ağırladı.
Raylı sistemi kentin kuzeyi ile buluşturacak T2 tramvay hattının T1 hattına entegrasyonu çalışmaları gece gündüz demeden aralıksız sürüyor.
Bursa’da yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji verimliliğini sağlamak için birbirinden farklı yatırımları devreye alan Büyükşehir Belediyesi
İnegöl Belediyesi Başkan Alper Taban ile dijitalleşme adına ciddi atılımlar gerçekleştirirken, herkesin hafta sonu evde kaldığı pandemi dönemini de sosyal medya etkinlikleri ile hareketlendirmeye devam ediyor.
Osmangazi Belediyesi, İbrahimpaşa Mahallesi’nde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden metruk binayı yıktı.
Kaçak yapıyla mücadelede taviz vermeyen İnegöl Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinde tespit edilen çatı arasındaki kaçak yapıyı yıktı.
Bursa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl verdiği Çevre Ödülü’nü bu yıl Kirazlıyayla Yenişehir’e bağlı
İnegöl Belediyesi’nin mobilya sanayisinde yaşanan dikiş elemanı açığına katkıda bulunmak ve iş arayan bayanlara yeni nitelikler kazandırarak istihdam edilmelerini sağlamak adına düzenlediği 192 saatlik Koltuk Dikiş Elemanı Kursu b
Görme engelli Yasir Bülbül, Yıldırım Belediyesi Müzik Akademisi sayesinde 2 ay gibi kısa sürede org çalmayı öğrendi ve hayata yeniden bağlandı.
Umoja köyü’nde sadece kadınlar yaşıyor. 1990 yıllarında kurulan köyün kurucusu şiddet mağduru Rebecca Lolosoli. Erkeklerin şiddetinden kaçan tüm kadınlar buraya geliyor, köye erkeklerin girmesiyse tamamen yasaklanmış durumda. Köy başkent Nairobiye 380 km’lik bir mesafede, Samburu ilçesinde.
Köye gelen kadınların çoğunlukla geliş sebebi kadın sünneti, tecavüz, kendilerinden yaşça büyük insanlarla zorla evlendirilmeye çalışılması, evden atılan çocuklar, kaçak olarak gelen kadınlar, yetimler, HIV’li çocuklar ve aile içindeki şiddet.
Rebecca Lolosoli 1990 yılında köyü ilk kurduğu zaman şiddet görmüş ve zorla evlendirilmek üzere 14 kadınla birlikte kurmuştur. Rebecca’nın burayı kurma fikri ise bir grup erkek tarafından dövülüp hastanelik olunca ortaya çıkmış.
Köy geçimini takılar yapıp satarak elde ediyor. Kadınlar tarafından yapılan gümüş takılar gelen turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Köy nüfusu yapılan eziyetlerin çoğalmasıyla günden güne artıyor. Umoja köyü kadınları zaman zaman çevre köydeki kadınların bilinçlenmesi adına diğer köylere gidip konuşma olanağı sağlıyor.
Dilara Kaygısız / Mora Dergisi-İçerik Editörü