Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 341 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 55 bin 149 yeni vaka sayısının olduğu açıkladı.
Bölge genelinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı olarak geçeceği; yağışların Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde gece saatlerinde etkisini kaybedeceği, Bursa ve Bilecik çevrelerinde ise (Bu gece ve yarın) aralıklarla devam edeceği tah
İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta esnaf ziyaretlerine aralıksız devam ediyor.
Bursa’da 2006 yılında faaliyete başlayan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Merkezi
ASKIDA PİDE VE ZİMEM DEFTERİ GELENEKLERİ İNEGÖL’DE SÜRÜYOR
Sosyal belediyecilik çalışmalarına Ramazan ayında da devam eden Yıldırım Belediyesi, her gün bin kişiye 4 çeşit sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor.
Koronavirüs (Covid19) salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "İlk çeyrekte yüzde 5 civarında bir büyüme öngörüyoruz, ikinci çeyrekte de baz etkisiyle çift rakamlı bir büyüme söz konusu olacak.
1949 yılında, daha çocuk yaşta, Üstad Bediuzzaman Hazretlerinin hizmetine giren ve vefatına kadar da yanında sadakatla hizmetine devam etti
Bursa-İstanbul-İzmir otoyolunda hafriyat yüklü kamyona minibüs çarptı.
Yıldırım Belediyesi’nin desteğiyle gençler istediği üniversiteyi kazanacak, hayal ettiği bölümde okuyabilecek.
19. yüzyılda Fransız bir ressam grubu tarafından uygulanan manzara resmi tarzını tanımlamak için kullanılır. Ekol ismini ressamların bir araya geldikleri Fontainebleau (Fransa) yakınlarındaki Barbizon köyünden alır.
Barbizon ressamları, görsel sanatlarda romantizmin baskın olduğu bir dönemde, gerçekçiliğe giden yolun bir parçası oldular. 1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi.
Bu genç ressamlar, şekilciliği reddedip doğadan esinlenerek tablolar yapmaya başladılar. Doğa manzaraları, dramatik olaylar yerine tablolarının ana konusunu oluşturmaya başladı.
1848 Devrimleri boyunca, ressamlar Barbizon'da buluşup Constable'ın fikirlerini takip ettiler ve oradaki doğayı resmettiler. Bu ressamlardan biri olan Jean-François Millet manzara resmi yapma fikrini geliştirdi ve köylü figürleri, köy yaşamı ve tarlalarda çalışan insanları betimlemeye başladı.
1857'de yaptığı Des glaneuses isimli tabloda hasatta çalışan üç köylü kadını çizdi. Tablo hiçbir hikâye anlatmıyordu ya da bir dram betimlenmemişti. Sadece işlerini yapan üç kadın vardı.
Dilara Kaygısız / Mora Dergisi-İçerik Editörü