Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre
TOFAŞ Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında deplasmanda oynayacağı ERA Nymburk maçı
Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uludağ Oteller Bölgesinde kalabalık gruplar halinde partiler yapıldığı haberi
Bursa'da kar yükünü kaldıramayan ağaç otomobilin üstüne devrildi (ÖZEL HABER)
1. Yüzünüzü yıkayın
Açık görünüyor, ancak yağlı cilde sahip birçok insan yüzünü her gün yıkamıyor. Cildiniz yağlıysa, yüzünüzü günde iki kez yıkamalısınız - ama aşırıya kaçmayın. Sert sabun veya deterjanlardan kaçının. Bunun yerine gliserin sabunu gibi yumuşak bir sabun kullanın.
2. Kurutma kağıtları
Bu ince, küçük kağıtlar, yağ bezlerinizin aşırı hızlanmasını engellemeyecek, ancak parlak, yağlı cildi en aza indirmeye yardımcı olmak için yüzünüzdeki fazla yağı almanıza izin verecektir.
3. Bal
Bal, doğanın en saygı duyulan cilt ilaçlarından biridir. Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri sayesinde yağlı ve sivilceye meyilli cilde fayda sağlayabilir.
Sivilce ve yağlı cildi tedavi etmek için bal kullanmak için, yüzünüze tercihen çiğ olarak ince bir tabaka sürün; yaklaşık 10 dakika kurumasını bekleyin ve ılık suyla iyice durulayın.
4. Kozmetik kil
Kozmetik killer
Spaya layık bir Fransız yeşil kil maskesi yapmak için:
Puding benzeri bir kıvam oluşturana kadar yaklaşık bir çay kaşığı kile süzülmüş su veya gül suyu ekleyin.
Kil karışımını yüzünüze uygulayın ve kuruyana kadar bekletin.
Kili ılık suyla çıkarın ve kurulayın.
Suyla çıkarılan kil maskeleri, cildiniz için soyulan maskelerden çok daha naziktir.
5. Yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi iltihaplı cildi yatıştırmaya ve fazla yağı emmeye yardımcı olur. Aynı zamanda ölü derinin pul pul dökülmesine yardımcı olur. Yüz maskelerinde kullanıldığında yulaf ezmesi genellikle öğütülür. Yoğurt, bal veya muz, elma veya papaya gibi meyve püresi ile birleştirilebilir. Yüzünüzde yulaf ezmesi kullanmak için:
Bir macun oluşturmak için 1/2 bardak öğütülmüş yulafı sıcak suyla karıştırın.
1 çorba kaşığı balı karıştırın.
Yulaf ezmesi karışımını yüzünüze yaklaşık üç dakika masaj yapın; ılık suyla durulayın ve kurulayın.
Alternatif olarak, yulaf ezmesi karışımını yüzünüze uygulayın ve 10-15 dakika bekletin; ılık suyla durulayın ve kurulayın.
6. Yumurta akı ve limon
Yumurta akı ve limon, yağlı ciltler için bir halk ilacıdır. Her iki bileşenin de gözenekleri sıkılaştırdığı düşünülmektedir. Limon ve diğer turunçgillerdeki asit yağı emmeye yardımcı olabilir. Bir araştırmaya göre limonların antibakteriyel yetenekleri de var. Ancak bu çare yumurta alerjisi olan kişiler için iyi bir seçim değildir.
Yumurta akı ve limon maskesi yapmak için:
1 yumurta akını 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla birleştirin.
Yüzünüze uygulayın ve maske kuruyana kadar bekletin.
Ilık suyla çıkarın ve kurulayın.
7. Badem
Öğütülmüş badem sadece cildinizi soymakla kalmaz, aynı zamanda fazla yağları ve kirleri emmeye de yardımcı olur. Badem yüz peelingi kullanmak için:
3 çay kaşığı yapmak için çiğ bademleri ince ince öğütün.
2 yemek kaşığı bal ekleyin.
Yüzünüze dairesel hareketlerle nazikçe uygulayın.
Ilık suyla durulayın ve kurulayın.
Balı eklemeden önce bademleri ezip ezerek de badem yüz maskesi yapabilirsiniz. Maskeyi 10-15 dakika açık bırakın. Ilık suyla durulayın ve kurulayın. Fındık alerjiniz varsa kullanmayın.
8. Aloe vera
Yatmadan önce yüzünüze ince bir tabaka uygulayabilir ve sabaha kadar bekletebilirsiniz. Aloe veranın hassas ciltte alerjik reaksiyona neden olduğu bilinmektedir. Daha önce aloe vera kullanmadıysanız, ön kolunuzda az miktarda test edin. 24 ila 48 saat içinde herhangi bir reaksiyon görülmezse, kullanımı güvenli olmalıdır.
9. Domates
Domatesler, yaygın bir akne tedavisi olan salisilik asit içerir. Domateslerdeki asitler fazla deri yağlarını emmeye ve gözenekleri açmaya yardımcı olabilir. Peeling domates maskesi yapmak için:
1 tatlı kaşığı şekeri 1 domatesin etiyle karıştırın.
Cilde dairesel hareketlerle uygulayın.
Maskeyi 5 dakika açık bırakın.
Ilık suyla iyice durulayın ve nazikçe kurulayın.
Cildinize sadece domates püresi veya domates dilimleri de uygulayabilirsiniz.
Dilara Kaygısız / Mora Dergisi-İçerik Editörü