Bugün 7 kıtada, yüzlerce ülkeye gerçekleştirdiği ihracat başarısı ile tanınan Bursa, çok anlamlı ve değerli bir mirası da dünyaya ulaştırıyor.
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 341 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 55 bin 149 yeni vaka sayısının olduğu açıkladı.
Bölge genelinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı olarak geçeceği; yağışların Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde gece saatlerinde etkisini kaybedeceği, Bursa ve Bilecik çevrelerinde ise (Bu gece ve yarın) aralıklarla devam edeceği tah
İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta esnaf ziyaretlerine aralıksız devam ediyor.
Bursa’da 2006 yılında faaliyete başlayan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Merkezi
ASKIDA PİDE VE ZİMEM DEFTERİ GELENEKLERİ İNEGÖL’DE SÜRÜYOR
Sosyal belediyecilik çalışmalarına Ramazan ayında da devam eden Yıldırım Belediyesi, her gün bin kişiye 4 çeşit sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor.
Koronavirüs (Covid19) salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "İlk çeyrekte yüzde 5 civarında bir büyüme öngörüyoruz, ikinci çeyrekte de baz etkisiyle çift rakamlı bir büyüme söz konusu olacak.
1949 yılında, daha çocuk yaşta, Üstad Bediuzzaman Hazretlerinin hizmetine giren ve vefatına kadar da yanında sadakatla hizmetine devam etti
Bursa-İstanbul-İzmir otoyolunda hafriyat yüklü kamyona minibüs çarptı.
Friedrich Nietzsche-Böyle Buyurdu Zerdüşt
Böyle Buyurdu Zerdüşt, Alman filozof Friedrich Nietzsche tarafından kaleme alınmış bir kitaptır. Kitabı belirli bir kategori içerisinde tanımlamak genelde zor olmuştur: Bir edebiyat eseri ve aynı zamanda felsefî bir çalışmadır. Nietzsche kendisi kitabı "yazılmış en derin" eser olarak tanımlamıştır. Eser, birçok farklı konu ve tarz barındırmaktadır. Nietzsche'nin felsefî görüşleri açısından önemli bir yer tutan kitap, birçok eleştiriye maruz kalmıştır.
Nietzsche, felsefesinde olduğu gibi yazım tarzında da var olan kuralları hiçe saymış ve kendine özgü bir edebi üslup kullanmıştır.Kimi zaman şiir, kimi zaman düz yazı, kimi zaman da ikisinin karışımıyla karşımıza çıkan yazım tarzını, belirli bir kategori içerisinde tanımlamak güçtür.
Eserin geneli özdeyişlerden (aforizmalardan) oluşur. Nietzsche anlatmak istediği konuyu, benzetmeler ya da imalar kullanarak aktarır. Bu şekilde, okuyucunun bahsedilen konu hakkında düşünmesini ve kendisine ait bir yargıya ulaşmasını beklemektedir.
Bu durumu şöyle açıklar : “Herkesin okumayı öğrenme hakkının olması, zamanla sadece yazmayı değil, düşünmeyi de mahveder. Dağlarda en kısa yol doruktan doruğadır; ama bunun için uzun bacakların olmalı.Özdeyişler doruk olmalı, kendisine hitab edilen de iri kıyım ve uzun boylu.
Nietzsche'nin kehaneti
Nietzsche, Böyle Buyurdu Zerdüşt kitabında zamanındaki kulaklara göre ağız olmadığını kendisinin daha sonraki kuşaklar tarafından anlaşılacağını söyler. Özellikle yüzyıl sonra anlaşılacağını söylemesi gerçekleşen bir kehanet olarak görülebilir.
Elbette tek tek filozoflarda Nietsche'nin çalışmalarını değerlendirenler olmuştur. Ancak asıl olarak Nietzsche 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren genel bir ilginin konusu olur ve postmodern felsefeler tarafından her anlamda değerlendirilmeye başlanır.
Onun perspektivizmi, tarihselciliği, bilgi/iktidar düşüncesi, dil'i kavrayış biçimi yeniden ve yeni anlam katmanlarıyla değerlendirilmeye başlanmıştır. 2000'li yıllara gelindiğinde ise Nietzsche en derin teorik tartışmalardan en sıradan sohbetlere kadar herkesin dilindeki isimlerden biri haline gelmiş bulunmaktadır.
Nietzsche'nin kendi istediği ve düşündüğü anlamda anlaşılıp anlaşılmadığı tartışmalı olmakla birlikte, yüzyıl sonra kendisine pek çok kulak verenin ortaya çıktığı kesindir.
Dilara Kaygısız / Mora Dergisi-İçerik Editörü